Orthomoleculair Therapeut​

Wil jij een gezond en fit leven?

Heb je het gehad met je klachten en wil je er achter komen waar de oorzaak hiervan ligt? Met de juiste tools en handvatten lukt het jou om je energieker en gezonder te voelen! Wil je dan ook ervaren hoe optimaal van je lichaam en gezondheid te kunnen genieten, neem dan even contact op via dit contactformulier.

Wat is FitMetDeb

FitMetDeb is mijn Praktijk voor Orthomoleculaire Epigentische Therapie. Wat betekent dit? Het lichaam is constant op zoek naar de perfecte balans om zichzelf te herstellen. Als deze balans zoek is kunnen er (soms vage) klachten ontstaan. Met behulp van Orthomoleculaire Therapie kijk ik naar de oorzaak van klachten en naar welke processen er in je lichaam niet goed verlopen. 

Ik ben Debby Joannes en ik ben eigenaar van Zzazen en Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, dat wil zeggen dat ik inzicht heb in hoe de verschillende – biochemische – processen in het lichaam verlopen. Daarom kan ik een doelgerichte interventie inzetten om het zelfgenezend vermogen te bevorderen en om klachten/ ziekteprocessen te voorkomen of te herstellen. Klinkt dat je goed in de oren? Stuur dan even een bericht en kijk wat ik voor jou kan betekenen op een manier die goed bij je past.

Veel voorkomende klachten die ik in mijn praktijk ’tegenkom’ zijn buik/ darmklachten, hormonale klachten, slapeloosheid, vermoeidheid, spier/ gewrichtsklachten en het missen van energie en motivatie. Je kunt jezelf opladen door de voor jouw lijf juiste voeding te nemen, veel water te drinken en te bewegen. En dan heb ik het niet over een marathon rennen maar om gewoon heerlijk een uurtje te fietsen of te wandelen. Door lekker in beweging te zijn maak je het ‘gelukstofje’ serotonine aan. Het is daarom niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je brein, je krijgt er een happy gevoel van en bewegen is tevens goed voor je slaap. Zorg voor voldoende water tijdens je wandeling om je vocht aan te vullen!

Orthomoleculaire voeding is kort gezegd: ‘ de juiste voeding om je lichaam fit en gezond te houden’. Je kan op een eenvoudige manier al je eetpatroon aanpassen. Enkele makkelijks tips om gezonde voeding binnen te krijgen:: eet vooral onbewerkte, verse voeding, of haal verse maaltijden af (geen voorverpakte bewerkte) als je weinig zin of tijd heb om wat lekkers te koken. Laat zoveel mogelijk suikers staan en drink max 3 koffie per dag. Eet veel diverse soorten groenten en fruit, liefst 500 gram per dag per persoon. Huh zoveel? Ja, dit lijkt heel veel maar als je halverwege de ochtend 2 stuks fruit eet en een zelfgemaakt soepje drinkt in de middag, in de avond wat groenten toevoegt aan je maaltijd dan kom je snel aan 500 gram. Nog een tip wat betreft het verteren van fruit: het advies is om fruit te ‘eten’ i.p.v. een fruitsapje te ‘drinken’. Waarom? Het drinken van een fruitsapje kan je bloedsuikerbalans sneller verstoren. Een goede vetzuurbalans is ook belangrijk onder andere voor het ontgiften, je hormonale balans dus eet veel onverzadigde vetten zoals avocado’s, ongebrande noten, zaden, vette vis en laat de koekjes, gebakjes, margarine vooral even in de kast liggen! Water drinken en kruidentheetjes vindt ons lichaam de hele dag door top maar beperk wel zoveel mogelijk eetmomenten. De tussendoortjes, die kunnen ook lekker en gezond zijn (worteltjes, snacktomaatjes, komkommetjes).
Succes en wil je meer info over voeding, let me know!

Tarieven & Behandelingen

Voor het tarief van de EMB bloedtest, ontlastingtest of waterstoftherapie neem even een kijkje op www.fitmetdeb.nl

Meer info – blogs, behandelingen – vindt je op www.fitmetdeb.nl
Neem vrijblijvend contact met me op want ik motiveer je graag om jezelf weer topfit te voelen!
E: debby@zzazen.com