Hoe het werkt

Die totale boost, daar doen we het voor!

Collageen is een belangrijk eiwit dat de gezondheid van de huid, haar, nagels, gewrichten en meer verbetert. Onderzoek heeft aangetoond dat  collageen nog beter werkt met toevoeging van de ingrediënten zoals vitamine C, vitamine D, zink, selenium en glucosamine.

In samenwerking met een technisch laboratorium en onze Orthomoleculaire Epigenetische kennis zijn we daarom heel blij dat ZZAZEN dit fantastische product is geworden, namelijk de BESTE collageen! ZZAZEN is makkelijk in gebruik en stimuleert de natuurlijke collageenproductie van je lichaam op een natuurlijke manier.

Ons lichaam maakt zelf collageen, maar dit neemt helaas ook weer af

Als we jong zijn maken we genoeg collageen aan, heerlijk! Maar als we ouder worden neemt het af en maken we gewoon niet meer genoeg aan. We krijgen rimpels, futloos haar en nagels die afbrokkelen.

Maar geen nood, wij hebben een oplossing

Die oplossing is: ZZAZEN collageen. Waarom ZZAZEN? Omdat het gewoon de allerbeste collageen is en nog makkelijk in gebruik ook!

Wij zijn blij met alle blije klanten

Na alle onderzoeken en labtesten zijn we dan ook ongelooflijk blij dat we veel klanten blij kunnen maken met de lichaamboost die Zzazen geeft! Ervaringen van fans kun je hier lezen.

Anoniem
Anoniem
Beoordelaar
5/5

Heb bij mijn schoonzus het resultaat gezien en dat was echt super! Zelf gebruik ik het nu pas 2 weken

1 jaar geleden
Anita Van galen
Anita Van galen
Beoordelaar
5/5

Snelle levering in goede stevige verpakking incl toebehoren zoals informatie over produkt.
Handige schroefdraai dop en schepje ingesloten.

1 jaar geleden
Carola
Carola
Beoordelaar
5/5

Voel me er heel goed bij en m’n haar ook

1 jaar geleden
Elise
Elise
Beoordelaar
5/5

Werkt echt goed!

1 jaar geleden
Myriam Coelers
Myriam Coelers
Beoordelaar
5/5

Fijn product

1 jaar geleden

Hoe gebruik je ZZAZEN?

Wij adviseren 7 gram ZZAZEN® per dagdosering. Dit kan op ieder moment van de dag ingenomen worden door één maatschepje ZZAZEN® (7 gram) in een glas te doen en hieraan water of je favoriete sapje toe te voegen. Maar je kunt een maatschepje poede rook aan een yoghurtje toevoegen, de smaak is heel neutraal. Roer dit eventjes en geniet van je gezonde drankje!

Even wat feiten, collageen in je lichaam

Wat is collageen?

Collageen is het belangrijkste eiwit in het bindweefsel van het lichaam. Het houdt je organen bij elkaar en zorgt voor de elasticiteit en regeneratie van de huid. Bijna 30% van al het eiwit in ons lichaam is collageen. De optimale eiwitinname is 1,2 tot 1,8 gram inname per kilo lichaamsgewicht (Over en ondergewicht moet je hiervan aftrekken en optellen).

Wat zit er in ZZAZEN collageen?

Vis collageen peptiden (hele kleine deeltjes voor de goede opneembaarheid en het is vis maar het smaakt heel fris en niet naar vis), voedingszuur: appelzuur, natuurlijk smaakaroma, vitamine D3 (Cholecalciferol), vitamine C (Ascorbinezuur), zink (Zinkbisglycinaat), selenium (Selenomethionine), glucosamine sulfaat 2 KcL (schaaldieren)

De structuur van collageen

Collageen bestaat uit 3 ketens van aminozuren die om elkaar gewonden zijn. Het vormt lange sterke kabels die voor de structuur van je huid en ondersteuning van organen zorgen.

De aminozuur of eiwitsamenstelling is belanrijk voor de opname!

Thuistest, probeer het zelf: neem diverse bronnen van eiwitten in. Hoe beter de samenstelling is van de eiwitten en daarmee de aminozuren hoe beter het voelt. Dus mindere eiwitbronnen of mindere kwaliteit collageen doet minder voor je gezondheid.

Okee, dan nu de oudere huid, wat gebeurt er na je 25ste?

De productie van collageen in ons lichaam is op zijn hoogst rond de leeftijd van 20-25 jaar. Naarmate we ouder worden vertraagt de productie van collageen in het lichaam waardoor er een geleidelijke achteruitgang van de collageenvezels in het bindweefsel ontstaat. Dit afbraakproces is van invloed op verschillende delen van ons lichaam bijvoorbeeld in onze huid.

Collageen is een puur en natuurlijk ingrediënt dat verkrijgbaar is in verschillende soorten. Lange strengen collageen tref je aan in producten als bouillon (van bot of visgraat getrokken) en in gelatine desserts. Gelatine is gezond maar het unieke voordeel dat ZZAZEN collageen biedt krijg je niet zomaar door alleen gelatine te eten. Door enzymatische hydrolyse (in kleine stukjes ‘knippen’) worden collageen peptiden geproduceerd. Dit zijn kleine strengen van aminozuren die goed absorbeerbaar èn verteerbaar zijn voor ons. Hoe kleiner de deeltjes, hoe beter ze opgenomen worden in je lichaam. Het maakt dus heel veel verschil welke collageen je koopt voor de oplosbaarheid, absorptie en verteerbaarheid in je lichaam. Als de deeltjes te groot zijn neem je ze niet of niet makkelijk op en dan is het zonde van je aankoop van dat product. Zorg daarom dat je de juiste collageen koopt die in hele kleine deeltjes ‘geknipt’ is. VIS COLLAGEEN is de meest zuivere vorm en identiek aan de collageen van de mens.

Door het consumeren van ZZAZEN collageen peptiden kan je lichaam de voordelen van het innemen van collageen optimaal benutten. In tegenstelling tot pure collageenstrengen zijn collageen peptiden biologisch en goed verteerbaar. Studies hebben aangetoond dat meer dan 90% van de peptiden geabsorbeerd en verteerd zijn binnen een uur na inname. De snelle absorbeerbaarheid zorgt ervoor dat de essentiële peptiden en aminozuren snel hun werking op de juiste plaatsen in het lichaam zullen doen en ook vooral als eerste op de plaatsen in je lichaam waar ze het hardste nodig voor je zijn, fantastisch dat je lichaam dat kan!

Weer even terug naar de eiwitten:). We hebben hierboven gelezen dat eiwitten erg belangrijke voedingsstoffen voor ons zijn. Eiwitten zijn lange ketens van aan elkaar gekoppelde aminozuren. Collageen bestaat uit eiwitketens, maar niet zomaar eiwitten. Bijzondere ketens van klein knipte peptiden die ons voorzien van de nodige aminozuren. Tevens zijn ZZAZEN collageen peptiden als het ware de boodschappers aan de cellen om ze te triggeren nieuwe collageenvezels te maken.

ROL VAN VITAMINE C, VITAMINE D, ZINK, SELENIUM, GLUCOSAMINE

Vitamine C is een bouwsteen voor de productie van collageen in het lichaam. Het is daarom van belang dat je voldoende vitamine C tot je neemt als boost voor de collageen synthese.

Gezondheidseffecten van collageen peptiden voor jong en oud

Gezondheid voor de huid

Collageen vertegenwoordigt 70% van het droge gewicht van de huid. Als hoofdbestanddeel van de huidstructuur bieden collageenvezels ook de infrastructuur voor elastine, dit zorgt voor de elasticiteit van de huid en voor hyaluronzuur, dit zorgt voor de hydratatie van de huid. Naarmate we ouder worden neemt het aantal en de activiteit van de huidcellen af die collageen produceren, de huid wordt dan droger en dunner als het collageen netwerk dat de huid stevigheid en structuur biedt begint te breken. 

Een recente klinische studie heeft aangetoond dat consumeren van collageen peptiden de structuur van de huid aanzienlijk verbetert. De fragmentatie van collageen in de diepe lagen van de huid werd al duidelijk verminderd na vier weken en neemt af met 31% in 12 weken. Tegelijkertijd is de dichtheid van de collageenlaag toegenomen wat de huid sterker maakt. Collageen peptiden verhogen het vochtgehalte van de huid met 28% na 8 weken, dit werd aangetoond in een andere klinische studie. Deze herstructurering van de huid is het geheim van anti-aging en een jeugdige uitstraling.

Andere voordelen van collageen peptiden

Collageen peptiden zijn bioactief en zuiver eiwit. Als eiwit kunnen ze bijdragen aan verschillende voordelen voor de gezondheid. Eiwit is een essentieel onderdeel van een dieet en het WHO geeft het advies om een gemiddelde dagelijkse inname van 0,8 g / kg lichaamsgewicht van goede kwaliteit eiwit in te nemen.

Haar & nagels

Collageen biedt de structurele basis voor de huid en nagels. Na het innemen van viscollageen peptiden worden de aminozuren opgenomen door haarzakjes om keratine te maken voor gezond haar. Vinger en teennagels zijn ook gemaakt van keratine en rusten op een nagelbed gemaakt van de dermis.

Wetenschap rimpels & haar

Een wetenschappelijke, placebo gecontroleerde, klinische studie (1) met een dagelijkse suppletie van 5 g Peptan en placebo gedurende 90 dagen toonde een vermindering van rimpels aan: 13% rond de ogen 10% rond de mond. Dezelfde studie toont aan dat de inname van collageen het haar versterkt en gezonder maakt [1]. Zie onderstaande grafieken.

Wetenschap afname van collageenfragmentatie en verbetering van de huidhydratatie

In een placebo-gecontroleerde, klinische studie [2] gedurende een periode van drie maanden met 10 g Peptan-suppletie of placebo per dag , is aangetoond dat Peptan zorgt voor vermindering van de fragmentatie van het collageennetwerk met 31% na twaalf weken inname. In hetzelfde onderzoek [2] is aangetoond dat Peptan niet alleen de collageendichtheid verhoogt maar ook de hydratatie van de huid met 8% na 8 weken. 91% van de met Peptan aangevulde groep rapporteerde de hogere huidhydratatieniveaus tijdens deze periode.

ZZAZEN bevat Peptan, bekijk hier de video over onze collageen

Waar koop ik ZZAZEN?

ZZAZEN wordt verkocht bij Beauty salons, de Vitaminstore, de apotheek, de fysiotherapeut en veel andere top locaties. Als je meer wilt weten dan horen we dat graag, stuur even een mailtje naar welcome@zzazen.com of naar debby@zzazen.com

KLIK hier VOOR ONZE SHOP.