Tips voor een immuunboost

Wat doet je immuunsysteem

Het immuunsysteem is als een leger binnenin je lichaam dat vecht tegen slechte dingen die je ziek kunnen maken, zoals bacteriën, virussen en andere indringers. Het bestaat uit verschillende soorten soldaten, zoals witte bloedcellen, die de slechte indringers opsporen en aanvallen.

Wanneer een indringer je lichaam binnendringt, kunnen je witte bloedcellen het herkennen. Ze gaan naar de plaats van de indringer en vallen het aan om het te vernietigen. Soms kunnen deze soldaten zich herinneren hoe ze bepaalde indringers moeten bestrijden, zodat je de volgende keer beter beschermd bent.

Soms hebben ze hulp nodig, zoals wanneer je ziek bent en koorts krijgt. Koorts is als een signaal dat je lichaam aan zijn leger vraagt om harder te vechten tegen de indringers.
Het immuunsysteem is erg slim en sterk, maar het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat het goed kan werken. Dat betekent gezond eten, genoeg slapen en regelmatig bewegen. Zo help je je immuunsysteem om je gezond te houden en ziektes te bestrijden!

Van je mond tot je kont wordt er samengewerkt om je te beschermen tegen indringers

Jouw hele spijsverteringsflora is als een groot team van vriendelijke kleine beestjes die in je lichaam wonen, van je mond tot je kont. Deze beestjes, bacteriën genaamd, werken samen om je gezond te houden en je te beschermen tegen slechte indringers, zoals virussen.

Het begint in je mond

In je mond beginnen deze kleine beestjes al met hun werk. Ze helpen bij het afbreken van voedsel als je eet en beschermen je mond tegen slechte bacteriën die je ziek kunnen maken.

Dan je maag en je darmen

Wanneer het voedsel je maag en darmen bereikt, zijn er nog meer van deze kleine beestjes die daar wonen. Ze helpen bij het verteren van voedsel en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Maar ze doen nog meer dan dat! Deze bacteriën spelen een belangrijke rol bij het trainen en versterken van je immuunsysteem, dat jou dus graag wil beschermen tegen allerlei ziekteverwekkers!

Door goed voor jezelf te zorgen, zoals gezond te eten, genoeg te slapen en stress te verminderen, help je deze kleine beestjes om hun werk goed te doen. Op die manier kunnen ze jou goed beschermen tegen virussen en je gezond houden!

Tips om je immuunsysteem te boosten!

Zeker in deze wintermaanden kan je immuunsysteem wel een opkikker gebruiken.. maar hoe doe je dat? Hoe versterk je je immuunsysteem?

👉Probeer zo min mogelijk met je handen aan je gezicht te zitten om het overdragen van een virus te beperken!

👉Slaap genoeg

👉Eet gezond

👉Verbeter je darmflora! Door lekker veel vezels uit groenten en fruit te eten

Extra tool voor je immuunsysteem

🔝Neem zodra je wakker wordt een slok water💦en spoel je mond, laat dit even ronddraaien in je mond. Slik het vervolgens door. Doordat je al die mond bacteriën, die je in je slaap ‘s nachts maakt, doorslikt verbeter je je spijsvertering en je darmflora. klinkt vies maar valt mee hoor..

Veel liefs en succes! Debby Joannes Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut