Happy in de Jordaan of in een groene omgeving?

Net zo happy worden van architectuur als van groen!

Mooie gebouwen, een kanaal of een prachtige architectuur zijn vaak net zo belangrijk als een groene omgeving. Het kan ervoor zorgen dat je je happy voelt!

Onderzoekers van de universiteit van Warwick vergeleken 1,5 miljoen cijfers die mensen gaven aan hun omgeving, met de gezondheidscijfers van Groot-Brittannië, zo schrijft Telegraph.

Hoge cijfers voor mooie of schilderachtige locaties werden niet meteen gegeven aan parken of bossen. Steden, havengebieden en plekken met architectonische bezienswaardigheden kregen hogere cijfers!

De cijfers voor de omgeving werden vergeleken met gezondheidscijfers: de plekken waar mensen aangaven de stad mooi te vinden, scoorden vaak beter op de gezondheidskaart, dan de groene plekken waar mensen aangaven het mooi te vinden. Deze studie druist wel in tegen een  studie van Japanse wetenschappers die ontdekten dat mensen die dichter bij een park wonen ouder worden en gezonder leven.

Wij denken dat het hier een hele persoonlijke kwestie betreft, wordt je blij van groen of van de Jordaan? Everything that makes you happy makes you healthier!

The Telegraph