Hoe verbeter je nu eigenlijk je weerstand?

WAT IS WEERSTAND?
Weerstand wordt ook wel je immuunsysteem genoemd. Hoe beter dit systeem in staat is om alle lichaamsvreemde stoffen – die je lichaam kunnen ontregelen en ziek maken – buiten te houden hoe hoger je weerstand is en dat is belangrijk voor je algehele gezondheid!

Een griepje of een virus hebben we allemaal wel eens. Zeker nu in deze tijd hebben we meer in de gaten dat het belangrijk is om onze weerstand te boosten om maar vooral niet vatbaar te zijn voor een virus. Maar gelukkig kunnen we zelf aan onze weerstand werken, dat betekent dan niet dan niet dat je een virus niet kan oplopen maar je zorgt er dan wel voor dat je er minder ziek van wordt. Je darmen spelen een hele belangrijk rol in het behouden van een goede weerstand en communiceren constant met je hersenen. Daarom is het dan ook een feit dat als je darmen van slag zijn je hersenen dat ook zijn.  Dit kan dan weer leiden tot depressiviteit, stress, psychische klachten.

HOE VERHOOG JE JE WEERSTAND?

EET GEZOND
Goede voeding is misschien wel de meest belangrijke factor om je weerstand te boosten. Maar welke voeding dan? Denk hierbij aan vooral veel groenten 500 tot 800 gram per dag (hier zitten veel mineralen, eiwitten, vezels in) zaden, vette vis, ongebrande noten, voldoende eiwitten en eet ook lekker voldoende vezels. Ter preventie van welvaartsziekten wordt 45 gram aan vezels per dag aanbevolen. Om je een voorbeeld van de hoeveelheid te geven, in 2 bruine boterhammen zitten samen 3 gram aan vezels maar bv in 100 gram erwten zitten 20 gram vezels. Voedingsvezels zijn heel belangrijk voor de gezondheid van onze darmen en daarom ook weer heel goed voor ons immuunsysteem. Bewerkte  voeding zoals bv chips verlaagd juist je weerstand en dit werkt ook verslavend – net zoals suiker – dus als je hier weinig tot niets van eet en je hersenen voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijgt zal je lichaam hier ook niet om vragen.

VERMIJD STRESS
Vermijd stress, dit is funest voor je weerstand

SLAAP VOLDOENDE
Tijdens het slapen krijgt je lichaam de kans te herstellen

BEWEEG GENOEG
Dagelijks genoeg bewegen vermindert de kans op ziektes.

DRINK VOLDOENDE WATER
De afvalstoffen moeten je lichaam kunnen verlaten dus drink daarom voldoende water, liefst 2 liter per dag gefilterd water.

Leuk als je meer wil weten over het boosten van je weerstand, stuur dan even een berichtje: debby@zzazen.com