TASTE BEFORE YOU WASTE!

STOP VOEDSELVERSPILLING! TASTE BEFORE YOU WASTE!

Het is vreselijk te zien dat er zoveel honger is op de wereld en ook heel dichtbij huis is het niet vanzelfsprekend dat er dagelijks een lekkere hap op tafel staat. Daarom zijn wij dol op: TASTE BEFORE YOU WASTE!

Taste Before You Waste is een Amsterdams initiatief dat zich richt op het tegengaan van voedselverspilling. Met z’n allen gooien wij dagelijks enorm veel eetbaar voedsel weg en het doel van TASTE BEFORE YOU WASTE is om consumenten hiervan bewust te maken en om ze informatie te verstrekken over hoe dit voorkomen kan worden. Er worden hiervoor fantastische activiteiten georganiseerd, waaronder ‘voedsel-weggeef-markten’, diners gemaakt van ‘afgekeurd voedsel’ en de organisatie van debat- en filmavonden rondom het thema voedselverspilling. Iedere vrijdagavond vindt er een gratis minimarkt op straat plaats in Amsterdam, iedereen mag gratis groente en fruit meenemen in ruil voor de belofte om minder voedsel weg te gooien.

Dankzij de hulp van groentewinkels, een bio-boer uit Flevoland en veel enthousiaste vrijwilligers, redt TASTE BEFORE YOU WASTE wekelijks ongeveer 250 kilo eetbaar voedsel van nodeloze verspilling. Minimaal vijf keer per week rijden de vrijwilligers met een bakfiets door de Javastraat in Amsterdam om eten op te halen. Vervolgens wordt het verdeeld onder verschillende maatschappelijke organisaties die er weer overheerlijke maaltijden van maken. Daar worden we blij van, hoe mooi is dat! Green bird samui

De komende tijd zal er nog meer georganiseerd worden, dus houd de website in de gaten voor meer informatie!

Vrijwilligers zijn meer dan welkom bij TASTE BEFORE YOU WASTE, Je kunt je hiervoor inschrijven via onderstaande link.

TASTE BEFORE YOU WASTE